2021; Umut, Mutluluk, Sevgi, ve Kardeşlik Yılı Olsun…

  • Ana Sayfa
  • 2021; Umut, Mutluluk, Sevgi, ve Kardeşlik Yılı Olsun…

Umudumuzu asla tüketmeyelim; bizi yarınlara taşıyacak olan umutlarımızdır. 2021’i de umudu, mutluluğu, sevgiyi, kardeşliği paylaşarak çoğaltıp karşılayalım.

Umutsuzluğu, acıları, karamsarlığı, yaşadığımız tüm olumsuzlukları geride bırakarak geleceğimiz için sevgi, barış, dayanışma ve kardeşlik tohumlarını ekelim.

Acılarımızı paylaşarak azaltalım, mutluluğumuzu da paylaşarak çoğaltalım.

2020 yılını Elazığ’da, İzmir’de yaşadığımız deprem felaketinde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren ve yaralanan canlarımızın acısıyla, COVİD-19 pandemi sürecinde toplumun her kesiminden hayatını kaybeden 20 binden fazla yurttaşımızın yürek burkan ızdırabıyla geride bıraktık.

Bu arada; 2020’de pandemi ve ekonomideki olumsuzlukların sonucunda oluşan işsizlik, yoksulluk, karamsarlık ve mutsuzluğun toplumda yarattığı sosyo-ekonomik travmayı birlikte yaşadık.

Öte yandan; 2020 yılını, pandemiyle, iflasların dalga dalga tüm esnaf kesimini kapsadığı, çalışanların gelirlerinin enflasyonun altında kaldığı, gelir dağılımı adaletsizliğinin yaygınlaştığı bir yıl olarak geride bıraktık.

2020’ye özgürlük, demokrasi, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve öngörülebilirlik arayışının yoğunlaştığı bir yıl olarak veda ettik…

2020’de, iş bulmada umudunu kaybeden eğitimli gençlerin anasını, babasını, kardeşini, sevdasını ve canından fazla sevdiği vatanını terk edip geleceğini “yaban eller”de arayarak Avrupa ülkelerine “göç” ettiklerine şahit olduk.

UMUTLU BEKLEYİŞ

2020 geride kaldı. Gitsin gelmesin.

Yeni yıl; yeni bir başlangıçtır. Her başlangıç yeni bir umuttur.

2020’de yaşadıklarımızdan “ders” çıkaralım, ancak; geçmişe saplanıp kalmayalım.

Unutmayalım ki; sadece geriye bakanlar ileriyi göremezler.

Bu yaklaşımla; umutla karşıladığımız 2021 yılının yurttaşlarımız ve tüm insanlık için sağlık, mutluluk, huzur, refah ve barış getirmesi; birlikte hoşgörü içinde yaşama iradesinin “güç” kazandığı bir yıl olması en içten dileğimdir.

2021’in toplumumuzun her kesimi, özellikle de gençlerimiz ve kadınlarımız açısından “umut” dolu, eşitliğin, adaletin ve hakça paylaşımın “tartışma” konusu olmaktan çıktığı bir yıl olması; özlemim ve en samimi beklentimdir.

Yeni yılda; kadınlara yönelik şiddet ve katliamların son bulmasını güçlü bir ümit olarak dile getiriyorum.

2021’de deprem felaketinde acı gerçekle karşılaştığımız İzmir’de bugüne kadar adım atılmayan kentsel dönüşüm operasyonunun güçlü bir iradeyle başlatılmasını diliyorum.

2021 yılının “maskesiz”, “mesafesiz” kaynaşıp kucaklaşacağımız ve “sevgi”yi paylaşarak çoğaltacağımız, el ele gönül birliği içinde geleceğe umutla bakacağımız bir yıl olmasının “hayal”den gerçeğe dönüşmesi en güzel isteğimdir.

Nüfusumuzun yüzde 10’unun milli gelirin yüzde 70’ini, yüzde 90’ının da milli gelirin yüzde 30’unu aldığı “adaletsiz gelir dağılımı tablosu”nun 2021’de çalışandan, emekten yana “adil” hale getirilmesi için “kararlı” adımların atılacağı bir yıl olmasının umutlu beklentisi içindeyim.

Bu arada; yeni yılın düşünce ve ifade özgürlüğünde, örgütlenme özgürlüğünde, demokraside, hukukta, ekonomide “reform” yılı olmasını bekliyorum.

Sonuç olarak: 2020; acısıyla, tatlısıyla geride kaldı.

Yeni yıl; yeni bir başlangıçtır.

Her başlangıç yeni bir umuttur.

Geçmişten “ders” çıkaralım, ancak; geçmişe saplanıp kalmayalım.

Sadece geriye bakanlar, ileriyi göremezler.

Not: Yeni yılın ulusumuza ve tüm insanlığa, sağlık, mutluluk, huzur getirmesini, barış ve dayanışma içinde yaşama iradesinin güç kazanacağı yıl olmasını diliyorum.

Ege Postası köşe yazısı link
http://m.egepostasi.com/yazar/2021-umut-mutluluk-sevgi-ve-kardeslik-yili-olsun-/113025